Biscotti del fornaio di Bologna

INGREDIENTI



1 kg di farina 0
400 gr di zucchero
2 bustine di lievito per dolci (35 gr)
5 uova
200 gr di burro

PREPARAZIONE

Fare la fontana con la farina, mettervi al centro lo zucchero, le uova e il burro a temperatura ambiente.
Aggiungere il lievito sulla farina e cominciare a mescolare dal centro all'esterno, fino ad ottenere un impasto omogeneo.
Stendere la pasta alta 1/2 cm, ricavare i biscotti con le formine o semplicemente usando la rotella tagliapasta.
A piacere si possono spennellare i biscotti con poco latte e decorarli con codette, granella di zucchero, cannella, farina di cocco, ecc.
Cuocere in forno preriscaldato a 180/190°C per circa 15 minuti (fino a doratura).
********************************************************* BAKER'S COOKIES FROM BOLOGNA These are the traditional cookies that you can find in every bakery in Bologna.
Are simple and tasty and you can keep long in tin cans, jars or sealed nylon bags.
INGREDIENTS 1 kg flour 0 400 gr sugar 2 packets of baking powder (35 grams) 5 eggs 200 gr butter MAKING IT Making the fountain with the flour, put in the middle sugar, eggs and butter at room temperature.
Add the yeast on flour and mix to start from the center out to obtain a homogeneous mixture.
Spread the dough high 1 / 2 cm, remove the biscuits with shapes or simply using the wheel tagliapasta.
A pleasure you can add few milk on the top and decorate with grain sugar, cinnamon, coconut and so on.
Bake in preheated oven to 180/190°C for about 15 minutes (until golden).

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